2012. március 12., hétfő

Nézzünk szét házunk tájékán - Karrier terület.

Mi is jut eszedbe - mikor a KARRIER területről beszélünk?

Siker, jó esetleg vezető beosztás, sok pénz, sok munka - viszont így kevés szabadidőnk marad. De biztos erre vágysz? A feng shui szemlélete szerint a karrier élettér fogalma nem ezt jelenti, hanem hogy olyan foglalkozásod, munkád legyen, melyet szívesen csinálsz, örömödet leled benne. Az hogy milyen pozícióval, vagy ismertséggel jár ugyan nem mellékes, de mindenkit más tesz boldoggá - tehát bánjunk tudatosan a megfogalmazással, mikor erre a területre fókuszálunk. Lehetsz sikeres, elismert személy, és olyan munkád is, melyet örömmel végzel nap mint nap, s elegendő pénzt is keresel vele - de ez nem feltétlen kell hogy jelentse, hogy minden idődet elvegye, vagy azt, hogy vezetői státuszban legyél.

Házunk, lakásunk karrier területe - a bejárati ajtó körüli rész. E terület erősítésével, harmonizálásával elősegíthetjük, ha pl. új munkahelyet szeretnénk - rövid időn belül esélyünk legyen azt megszerezni, lehetőségünk legyen változtatni egy új, jobb állásra. Természetesen ha a munka mellé még anyagikban is többet szeretnél, úgy a Gazdagság - Siker területét is erősítsd meg.


Mi is a teendőnk?

Már az otthonunkba történő belépést előtti rész is fontos. Ne legyen szemetesvödör, lim-lom a bejárati ajtó körül.
Ne legyen maszatos, piszkos az ajtónk.
Legyen névtábla - tiszteld meg magadat, az otthonodban élőket, hogy név szerint feltünteted, kik élnek a lakásban.
Az ajtó színe, a névtábla, a kilincs, lábtörlő, vagy bármilyen dísz - harmonizáljon e terület színével és anyagával.
Ha fontos számodra szimbólumok használata is, mindig az adott részhez harmonizáljon, illeszkedjen a környezetbe.
Akik családi házban élnek, ott duplán gondolkozzanak. Egyszer a kert-udvar, tehát az utcára nyíló kert kapu is karrier terület, másodsorban pedig, a ház ajtaja.
A szemét elhelyezés nagy gondot szokott okozni. De gondoljunk arra, hogy szeretnénk e olyan otthonba belépni, ahol már a belépés pillanatában "kosz" fogad? Nem jobb egy tiszta, csalogató kertkapu, vagy ajtó látványa, ne adj isten, ahová még virágokat is ültettek?
Fontos, hogy a bejárati ajtó, kapu teljes egészében nyitható legyen, s a belépéskor se essünk át cipőkön, vagy egyéb elől hagyott tárgyakon.


Legfontosabbak, amik közül választhatsz:

- tisztaság
- víz elem
- tükör
- szélcsengő
- vizes kép
- fémes tárgyak
- ide tartozó színek használata

Ugyanezek a szabályok vonatkoznak, ha üzleted bejáratára gondolsz. Legyen csalogató, behívó az ajtó és környéke, hogy már az első pillanatban felfigyeljenek a vásárlók. Mert egy kopottas ajtó, gondozatlan környezet inkább riaszt, mint hív.

Nincsenek megjegyzések: