2012. március 1., csütörtök

Mit keres a feng shui a hálószobában?

Pár nappal ezelőtt a térrendezés színei szerint csoportosítottam hálószoba képeket.
Mi lehet még fontos a színeken kívül?

A keleti kultúra szemléletében nem különítik el az embert környezetétől, ahogy például az orvoslásban is egészében kezelnek különböző betegségeket is. Ott is fontos, hogy nem csak az adott betegség gyógyítására fókuszálnak, hanem szétágazóan, egységet képezően tárják fel, mi is lehet a betegség hátterében. Ezt a fajta harmóniát, egységet, akár a hálószobánk rossz elrendezése is okozhatja, ha nem tudunk jól aludni, rossz helyen van az ágy, még tovább megyek, - s mert párkapcsolatunk fontos része életünknek - bizonyos fennakadások, civódások vannak.


De!

Az 1 dolog, hogy térben rendezünk, csinosítunk, átalakítunk. De aki csak ettől várja a sikert, már hozzá se kezdjen. Tudatos gondolkodás nélkül mit sem ér az egész. Test-lélek-szellem hármas egysége itt is fontos, létszükséglet.

Sok mindent egybe véve következzék egy-két jó tanács:

- A legfontosabb talán, hogy a feng shui tanácsadó által javasolt változtatásokat egyáltalán magaménak érzem e, eltudom e fogadni. Hiába egy trendi szín, ami mondjuk jól mutat egy magazin oldalán, ha az adott hálószoba teljesen más fekvésű, kisebb vagy pont hogy nagyobb, vagy csak egyszerűen nem tetszik.

- Sok esetben kompromisszumot kell kötni, mert hiába mondjuk, hogy az ideális hálószobában az ágy a jobbra nyíló ajtótól bal kéz felé essék, lehetőség szerint falnak tolt fejrésszel, ha ez kivitelezhetetlen. Mert radiátor van, ablak, bármi, ami miatt más megoldást kell találni. (A régi kínai házakban nem volt radiátor, sem tükrös szekrény, sem gardrób.) Az ágyat soha nem tedd az ajtóval szemben, lábbal előre - ez koporsó effektus!

- Időnként jó változtatni, egyrészt mert az állandóság itt is unalmas lehet. S van hogy a kapcsolaton belül nyugalmi állapotot kell indukálni, vagy fordítva, fel kell "tüzelni".

- Hálószobáról lévén szó, ha van párunk, ha nincs, mindig kettős szimbólumról beszélünk. Tehát, két oldalról körbejárható ágy - soha ne told a fal mellé - ez olyan, mint ha nem várnád a párodat. Mindig 2 ágyneműt húzz fel! Nyilván ez párkapcsolatban nem kérdés, de ha nincs, akkor is, hiszen a tudat, hogy készülsz, várod a párod, ez amolyan "vonzás törvénye". Ha magadnak is vettél kislámpát, ugyanezt tedd a másik oldalra is. Két díszpárna is jól mutat. A párod éjjeli szekrényét ne pakold tele a saját cuccaiddal, ez az övé, ha nincs, hagyd üresen - mert a "leendő" fogja beletenni személyes dolgait. Fejben-lélekben-térben "engedj TERET" a másik félnek is.

- Ha párkapcsolatban vagy, fontos, hogy mind a kettőtök elemeinek megfelelően legyenek színek, szimbólumok. Akármilyen abszurdnak tűnő helyzetben, térben lehet eszközölni megoldásokat.

- Mit akarsz a kapcsolaton belül elérni? Ez fontos. Na itt jön a tudatosság. Nem minden kapcsolatban ugyanaz a szükséglet. Gondolj bele - más ahol pici gyermek született, vagy ifjú házasok vannak, vagy már nagyon régóta együtt van egy pár, vagy valamelyik beteg, stb.

- S ami tiltott - a TÜKÖR! Divat lett nagy, hatalmas tükrös szekrényeket beépíteni a hálószobába. A feng shui elvei bizony nem javasolják. Bevonzza a harmadik személyt! Sok esetben hallottam már történeteket, elég hajmeresztő volt némelyik - s valóban nem javaslom. Ha már van, éjjel legalább takard le, tegyél elé függönyt (elég trükkösen lehet kivitelezni - s még jól is mutat) s csak akkor hagyd szabadon, ha öltözködsz. Ha új hálószoba berendezést vásárolsz - a tükröt máshová helyezd lakásodon belül.



Itt a tavasz - minden újra éled, süt a nap, szinte bizsereg bennünk az élet.
Van kedved változtatni lakásodon belül?
Először kezd el egy jó nagy lomtalanítással.

Nincsenek megjegyzések: