2011. július 31., vasárnap

Színek jelentése a feng shuiban: Zöld.

A zöld szín a béke, a belső nyugalom megtestesítője.

Regenerál, és erőt ad, a szeretet, az önzetlenség, az odaadás és az együttérzés szimbóluma.

Segít a természet szépségének és harmóniájának kialakításában. Rezgései különösen fontosak az idegrendszernek, segítenek összehangolni a két agyféltekét. Pihentet és megnyugtat, erőt ad az újrakezdéshez. A tavasz, a megújulás színe.

A kínai mitológia szerint teremtő álomban mindig jelen kell lennie a zöld szín valamelyik árnyalatának.

Testi hatása:

Olyan fogalmak kapcsolódnak hozzá, mint a növekedés, a fejlődés, a nagy változások. A zöld gyümölcsök és zöldségek rengeteg értékes táplálékot tartalmaznak. Ilyen például a magnézium, ami jó hatással van a szív működésére és a vérkeringésre. Spenótban, káposztában, zöldségben egyaránt megtalálható. A folsav is ezekben a zöldekben halmozódik fel számottevő mennyiségben, és széppé, egészségessé teszi a bőrt, csökkenti a fejfájást. A zöld szín jó hatással van felsőtestünk, a szív, a tüdő működésére.
Lelki hatása:

Enyhíti az általános fáradtságot, kimerültséget. A zöld szín önmagában frissít, segíti a koncentrációt. Lazít, oldja a feszültséget. A zöld ruhát viselő ember külseje már a színtől megnyerővé, bizalomgerjesztővé válik.


Gyógyító hatása:


A természet egyik uralkodó színe, ezért erősen nyugtató hatása van. A központi idegrendszer zavarait gyógyítják zöld színterápiával. Szívpanaszok, szívritmuszavar orvoslásában is nagy a szerepe, valamint előnyösen befolyásolja a máj és a vese működését is.

Helye:

Mivel nyugtat és kiegyensúlyoz, elsősorban a pihenésre szánt helyeken alkalmazzuk. Előnyös a gyógyintézetekben és szanatóriumokban is.


Nincsenek megjegyzések: