2011. július 26., kedd

A nőnek időre, a férfinak térre van szüksége. 5. rész.

Az eddigi írások részint az ellentétekről, a jin-jang női-férfi megjelenítéséről szóltak.
S mindezt hogyan hozzuk közös nevezőre?
A könnyedség csodájával.

Sokan, még mindig egyfajta sablon szerint járnak el a szerelmi kapcsolatok megközelítését illetően. Ez a fajta beszűkült látásmód nem szól másról, mint a széptevésről és hódításról. El kell fogadnunk, hogy mivel nem vagyunk egyformák, ezért van, aki ezzel megelégszik.
De a könnyen szerzett zsákmány, hosszabb távon is boldoggá tesz bennünket? Mi marad, ha már mindent erőfeszítés nélkül megkapunk? Tudjuk értékelni?

Sokszor hallottuk, hogy a tudás megszerzéséért keményen kell dolgoznunk: meg kell tanulnunk összpontosítani és erőfeszítéseket tenni. Ezek a leckék némely dologban bizony hasznunkra vannak, de összességében kiegyensúlyozatlan energiák.

A természeti jelenségeket figyelve, mindig a természetes folyamatok egyszerűek és könnyűek. A természetben minden a maga rendjét követi.



Hogyan ismerjük fel, hogy kapcsolataink "könnyűek"?
A tudatosság nagy kincs.
Büszkeségünk és ragaszkodásunk az akadálya annak, hogy észrevegyük a dolgok valódi természetét és értékét, az energiák valódi kapcsolatát, bármilyen helyzetben.
A kulcs, a természet rendjének követése minden erőlködés nélkül.
Tehát meg kell tanulnunk, hogy engedjünk szabad utat az eseményeknek, hogy legyünk bizalommal a rajtunk és közvetlen befolyásunkon kívül eső folyamat iránt.
Lassan jársz, tovább élsz..... Kicsik vagyunk, és az élet hatalmas áramlatai sodornak bennünket.

S ha elsajátítottuk a könnyedség egyszerűségét, akkor miért hagyja mindenki sodortatni magát az élet áramlataival? Miért küszködünk folyton? S miért hiábavaló sokszor a küzdelem?
Legközelebb erről beszélünk.

Nincsenek megjegyzések: