2011. augusztus 17., szerda

Színek jelentése a feng shuiban: Kék.

A kék színnek hűsítő, gyógyító és csillapító hatása van, békés alvást segítő kisugárzással rendelkezik. A végtelenség, az inspiráció színe. Derűlátás, biztonságérzet, állhatatosság, komolyság jellemzi a szín hatása alá tartozó embert. Segíti a meditációt, a lelki béke elnyerését. Teremtő szín. Erőt ad, megacéloz, megedz, bizonyos árnyalatai azonban ellustítanak, elkényelmesítenek. A kék hatása alá tartozók szeretik az önállóságot és a függetlenséget.




Testi hatása:

Erősíti az emberekben a harmóniára való törekvést, a szépség iránti fogékonyságot. Talán a legtöbb árnyalattal bíró szín: az egészen halván azúros, égkék színtől egészen a sötét, majdnem fekete kékig rengeteg tónusa ismert, és mindegyikhez más és más hatás kapcsolódik. Lehet hideg és meleg, élénkítő és lustító, nyugtató és pezsdítő. Segíti a társasági kapcsolatokat, a barátkozást és általában véve a kommunikációt. Gátolja viszont a józan megfontolás képességének kifejlődését. Ha a testben kevés a kék, megbetegszik a gége, a torok, a fej, a szem.

Lelki hatása:

Megnyugtatja lelkünket, rendezi és rendszerezi gondolatainkat. Segíti az alvászavarok leküzdését, pihentet. Jó hatással van a lelkünkben zajló viharok elcsitulására. Mély érzelmek kialakításában is segítségünkre lehet.


Gyógyító hatása:

Eredményes a vizsgadrukk és a lámpaláz legyőzésében. Gyógyító hatása jól alkalmazható a migrénes fejfájás, a szenvedélybetegségek leküzdésében.




Nincsenek megjegyzések: