2011. július 11., hétfő

Színek jelentése a feng shuiban: Sárga

A bölcsesség, a gondolkodás, a gondolkodni tudás szimbóluma.
Életkorban a kamaszkort, évszakban a késő nyarat, kora őszt jelöli. A föld elemhez tartozik.


Rezgései elsősorban az idegekre és az idegrendszerre hatnak ösztönzően. A határozottság, a derűlátás és a természetes életöröm része A fényt és az élet, az éltető nap sugarainak színe. Kínában régen csak a császári család tagjai viselhették a sárga színű ruhákat, hiszen a Nap színe csak a kiválasztatottakon jelenhetett meg. Összefügg a kreatív tudással, a toleranciával és a türelemmel. Sokoldalú szín, mert jelenti az előrejutást, a haladást, s mivel a föld színe is, a termékenységet és szimbolizálja.

Testi hatása:

A sárga hatása alatt álló ember kreatív, bátor, mer kockáztatni. Merészsége azonban sokszor vakmerőségig fajul. Szereti a változatosságot, az utazgatást. Ha testben kevés a sárga, fennáll a májpanaszok lehetősége, a mellhártya gyulladása, de akkor vérkeringési gondok is adódhatnak.

Lelki hatása:

A sárga szín egyértelműen pozitív energiákat szabadít fel. Ajánlják idegrendszeri panaszok gyógyítására, és a sárga fényterápia allergia ellen is hatásos. Ingerlékenység esetén nyugtató hatású. Nem annyira serkentő, mint a vörös, de agyunkat intenzív munkára kényszeríti. Ha sárga tárgyakkal vesszük magunkat körül, melegebbé tesszük környezetünket.Gyógyító hatása:

A sárga színű gyümölcsök frissítő hatásúak. A zöldségfélékből felszabaduló anyagok óvják a sejtek falát. A közhiedelem az irigység színeként emlegeti, de inkább az értelem és a megértés színe. Könnyíti a tanulási folyamatot, enyhíti a lelki betegségek hatását, vigaszt nyújt a csalódások után. A napsárga fény enyhíti a bélműködés zavarait, a gyomorbajok egy részét, melegsége erősíti a szervezet ellenálló képességét.

Helye:

A szórakozásra szánt helyeken. A lakásban elsősorban ott, ahol élénk társadalmi vagy családi életet élünk és a szabadidő tartalmas eltöltésére szánunk.

Nincsenek megjegyzések: