2012. május 5., szombat

Telihold - amit szeretünk is, meg nem is.

Ma újból telihold van.
Pontosabban 5-ről 6-ra virradóan - 4 óra 35 perckor.

Mióta az emberiség létezik, mindig is figyelte a természet változását, amit vagy kénytelen volt elfogadni, vagy jobb esetben - lejegyezve a ciklikus történéseket, megfigyeléseket - tudatosan felhasználta életének jobbá tételére.
A feng shui alappillére is a Hold járásának megfigyelése, hiszen a sorsévkezdetet is ennek ismeretében határozzák meg, évenként, s asztrológiai számításai is ehhez igazodnak.

4 ciklust különböztetünk meg: újhold, növőhold, telihold, és fogyóhold.

Mindegyik holdfázisnak megvan a maga jelentősége, de mint tudjuk a telihold hatása a legjelentősebb.
Ezt úgy is elképzelhetjük, mint valaminek a betetőzése, beteljesedése, lezárása, s majd mindez - csak úgy feng shuisan szólva - megújul, kezdődik előröl.


Már az ősi egyiptomiak, sumérok, mayák is istennőként kezelték a Holdat. Igen, nőként, hiszen a női ciklikusságot, az erőt, a tisztelni valót, a titokzatosságot vélték benne felfedezni.
A Hold járásának megfigyelésére alapozva készült el a kínai naptár is, mely holdhónapokkal, holdévekkel számította az évek múlását.

Teliholdkor megnő az emberi szervezet vízháztatása, mely minden emberre másképp hat.
A nők talán érzékenyebbek ilyentájt - nem véletlen.
Több gyermek születik ezekben a napokban. De van aki nagyon letompul, vagy épp fordítva - teljesen felpörög.
Sajnos ezért nagyon sok agresszív energiával találkozhatunk - így egy kicsit legyünk óvatosabbak a vezetéssel a közlekedésben, az erőszak jelenléte is fokozottabb, türelmetlenebbek az emberek, a bűncselekmények száma is megnő.
Azon se csodálkozzunk, ha a alvásproblémáink vannak. Ez a telihold előtti és utáni pár napra is értendő.

Ha vannak gyógyító köveid - tedd ki. A telihold hatása ugyan lágyabb, mint a napsugárzásáé, de bizonyos ásványköveknek pont ez a jó. Például a holdkőnek. Mint tudjuk ez a nőiség köve.

De az érzéseink is kifinomultabbá válnak - na ezt a szerelmesek fogják igen kedvezően érzékelni :) Hány szerelmes "teliholdas" zeneszám is született? Ne csodálkozzunk, ha szenvedélyesebbek, gyengédebbek leszünk.

Egy szó, mint száz.
Telihold volt, van, lesz.
Figyelj magadra, belülre, az érzéseidre, és a környezetedre.
A szerelmeseknek pedig szép teliholdas éjszakát kívánok:))))

Nincsenek megjegyzések: