2012. május 6., vasárnap

Anya-gyermek kapcsolata a feng shui asztrológia tükrében.

Azok számára talán furcsa lehet, még akár szemöldök felhúzással is jár, hogy mit is rejt a cím, akik a feng shuit CSAK térrendezés céljából használják.
Akik már bővebb ismeret anyaggal rendelkeznek, sőt talán még egy elemzésen is túl vannak - tudják mit is jelent az a szó - "gyermeki énünk száma".

Minden ember születése pillanatában 3 számmal születik.
Gua - karakterszám - energetikai szám.
Ezek a számok életünk végéig meghatározzák, kik is vagyunk valójában.

Ezen túl megyek - fontos, hogy nő vagy férfi az illető, s hogy még melyik sorsévében van - és most jön a durranás - hány éves?????
Mikor megszületünk nem a főszámunkkal létezünk, hanem a második - úgymond a karakterszámunk, más néven a GYERMEKI ÉNÜNK SZÁMA határozza meg létezésünket, úgy 20-22 éves korig. Ezután fokozatos átalakuláson megyünk át, hiszen a főszerepet a gua szám váltja fel.
Ritka, nem egy esetben találkoztam ilyennel (én is ez vagyok) akik száma nem változik, ugyan az marad.


Kínában nagy hagyomány, tradíció, hogy a születendő gyermeket tudatosan várják, és ami nekünk nyugati embernek talán furcsa lehet, elfogadják őt, olyannak, amilyen. Nem akarják saját képükre változtatni, hiszen már eleve a kínai és feng shui asztrológia is az ELFOGADÁSRÓL, BEFOGADÁSRÓL szól.
Na ezzel vagyunk mi nagy bajban. Mert mindent, a külsőnket, másokat, a világot is állandóan változtatni akarjuk.
Nem akarnak világmegváltó újítót faragni, vagy művészembert, festőt nevelni egy föld elemű emberből, mert tudják az érdeklődés szintén megáll a téma. De inspirálják a tűzelemű gyermeket, hagyják a szárnyaikat próbálgatni, mert ők azzá vállnak.
S mint ahogy a víz elemű emberek is mélyen érzők, szinte soha ki nem ismerhetőek, de minden ember számára segítség szinte a puszta létezésük, de egy fa elemet hagyni kell a hátizsákot felvenni, s akár egyedül is engedni - felfedezni a világot.

Anyák napja lévén persze nekem is eszembe jutott két nagy gyermekem. Milyen különbözőek is? Mióta tudom, milyen az asztrológiai képletük, ennek arányában terelgetem útjaikat. S hazudnék, ha azt mondanám, könnyű - de hagyom, elfogadom, szeretem őket a különbözőségükkel, képességeikkel együtt.
S engedem azzá válni, amivé lenniük kell, amire lehetőségük van, amit az asztrológia megmutatott.

Nagy segítség számomra, hogy már nem kell felesleges köröket futnom, hiszen a tudatosság nagy kincs, inkább csak mint egy csendes szemlélődő - figyelem őket.

Anyák napja lévén, az apákat sem hagynám ki. Gyermeket létezni, élni hagyni - én a nevelés helyett ez a szót szeretem - együtt jó, vagy célszerű. Mind a két szülőre szükség van, arra közös példamutatásra, világszemléletre, ami által fejlődhetnek gyermekeink.

Nincsenek megjegyzések: