2011. november 13., vasárnap

Hegyikristály és rózsakvarc.

Ősidőkből tudjuk, bizonyos feljegyzések alapján, hogy a különböző növények, illóolajok, drága és ásványkövek milyen hatással vannak ránk.
Előszeretettel fordul a ma embere is ezekhez a jótékony hatással bíró eszközökhöz újra.

A feng shui tanai is külön oldalakat szentelnek az ásványkövek, emberre gyakorolt hatásairól, akár térben kihelyezett és testközelben, vagy ékszerként hordott kövekről egyaránt.

Nem vagyunk egyformák, s mindegyikünk számára más és más lehetőség kínálkozik az éppen aktuális helyzetek megoldására. Nyilván függ attól is, milyen feladatot vagy épp lelki-testi dolgokat szeretnénk orvosolni, erősíteni.

A kövek, ásványkövek nálam elsőrendű helyet foglalnak el.
Mind esztétikai, mind használati tárgyként igen előszeretettel használom és hordom.

Legutóbb egy karkötőt készítettem, hegyikristályból és rózsakvarcból.
Azóta szinte le sem veszem.
De nem csak nők kiváltsága lehet ékszerként hordani. Férfiak esetében, akár nadrág vagy kabát zsebben, nem feltűnő kövek esetében ékszerként, vagy lakókörnyezetükben kihelyezve egyaránt használható bármilyen, aktuális életfeladat erősítése céljából.

A hegyikristály a legtisztább kő. Kapcsolatba hoz az igazi bölcsességgel, a hit erejével. Harmonizálja az alvást, segíti az energiák áramlását. Az akarat, és erő köve. Igazi energiaátvivő, fényt adó kő.


A rózsakvarc inspirálja a művészi tevékenységet. Felélénkíti az alkotókészséget. Begyógyítja az érzelmi sérüléseket, belső békét segít teremteni. A szépséggel szemben fogékonyságra tanít.


Lassan közeleg az ajándékozás ideje.
Van kedved, Te magad készíteni ajándékaidat?

Nincsenek megjegyzések: