2013. március 3., vasárnap

Tudatos TÉRRENDEZÉS - miért is fontos?

Itt a TAVASZ.

A legtöbb ember szinte a természettel éled újra. Többet vagyunk kint a szabadban, kirándulunk, sétálunk....hosszabbodnak a nappalok, csak úgy bizsereg bennünk a jókedv. S ezzel együtt - főleg a NŐK körében - előtérbe kerül az otthon takarítása, átalakítása, csinosítgatása.

Bármilyen nemű nagyobb beruházás előtt, valahogy elfogadott, hogy körbejárjuk a témát, elidőzünk, alaposan felkészülünk, mielőtt vásárlásra adnánk fejünket. Ha csak a nőkre gondolok, mekkora felhajtást is csinálnak sokan, egyetlen egy ruhadarab megvétele előtt? Mi mihez passzol, tudom a még valamihez felhúzni? Mennyibe is kerül? Talán még a barátnőket is elrángatják, hogy megerősítést kapjanak. 

(A rajz illusztráció jellegű.)

Épp egy lakás energia tervezése előtt ülök. Elkészült a pontos tervrajz, már berajzolva a BÁGUA szerinti területek. S egyből kirajzolódik - a személyiségelemzés ismeretében persze - hogy mi is a teendő. Mit kell eszközölni, miben kell változtatni, milyen lehetséges megoldások vannak.

Egy ember élete több részből áll.
Emberek és helyzetek alkotják. Múlt, jelen és jövő. Olyanok vagyunk, mint egy kettévágott Fa évgyűrűi, vagy egy levélzet lenyomata. 
A bágua térkép is egy Életről mesél. 
Minden embernek létfontosságú, hogy sikeres legyen, hogy Karrierje felfelé emelkedjen, s persze ezzel együtt a Hírneve, a jó híre. S a vele járó Gazdagság? Mondja azt valaki, hogy ez nem fontos. Párkapcsolat-Szerelem? Férfit és Nőt nem véletlen teremtette a jó Isten, együtt a helyük, ettől egészek. S szerelem nélkül lehet élni? Lehet, de értelmetlen. A Családi életünk, a Gyerekek, a Segítő emberek - barátok, a Tudásunk gyarapítása? S hogy biztos talajon álljunk, a Középpontunk? A stabilitásunk? Melyikre mondanád, hogy ez mellékes?

Mint tudjuk, a feng shui nem egyszerűen csak egy függönycseréről, kis elefántok kihelyezéséről, színekről, formákról, szól. 
A TÉRRENDEZÉS NEM MÁS, MINT MŰVÉSZET, TUDATOS ÉLETTERVEZÉS.
EGY ESZKÖZ, MELYNEK SEGÍTSÉGÉVEL VALÓBAN HARMÓNIÁT ÉS BOLDOGSÁGOT TEREMTHETSZ MAGADNAK ÉS KÖRNYEZETEDNEK. 

Boldog és sikeres életünk kialakítása több tényező függvénye. Kommunikáció, tudatos gondolkodás, hit, táplálkozás, sport, szórakozás, munkahely, pénz, barátok, szexualitás, egészség, család, párkapcsolat....s az OTTHONUNK. Nem mindegy kivel, hogyan és milyen körülmények között éled napjaidat. S ha már a több ezer éves ősi kínai tradíció rendelkezésünkre áll, s mai napig nem véletlen hódit, használjuk fel, éljünk a lehetőséggel.
Tervezzük meg életünket tudatosan.

Neked kell valamin változtatni? Hol van elakadás az életedben?








Nincsenek megjegyzések: