2012. január 16., hétfő

Változás "kint és bent".

"A változást szeretem, meg nem is.
Félek? Lehet, igen, mert nem ismerem.
Egyáltalán fel lehet készülni a változásra?
Mi lesz majd velem?"

Körülöttem megannyi ember szájából hallom ezeket a sorokat.
Akár párkapcsolatról, magánéleti-munkahelyi dolgokról is legyen szó.
A változás az egyetlen, ami elkerülhetetlen.
Az emberek sokasága fél, idegenkedik, aggódik az életében bekövetkező ilyen-olyan változásoktól.
De miért is?



Mint tudjuk, minden élőlény, tárgy, egyfajta energia. Bárhol is vagyunk, nem csak a mi energiánk létezik, hanem a körülöttünk lévő tárgyak, emberek, állatok, a mindenség hat ránk.
Ha például egy "térben" csak a függöny színét változtatom meg, már más érzet lesz. De ugyanilyen változás következik be komfortérzetünkben, ha otthonunkban egy újabb asztalt, széket, vagy lámpát helyezünk el, de ellenkezőleg is, ha elveszünk bármit is.

Az emberi életben sincs ez másképp. Egy munkahely légköre is megváltozik, ha valaki elmegy, de az is, ha jön egy újabb munkatárs. Mindenki a saját energiájával van jelen a csoport energiában. Tehát, ha akarod, ha nem elkerülhetetlen, hogy ugyanazt érezd, mint azelőtt. De hogy milyen is lesz, az csak később derül ki.

Tervezni lehet, sőt kell, de megannyi esemény, előre ki nem számított helyzet fogja alakítani egy csoport életét. Akár ha gyermek születik és kerül be egy családba, de az is, ha meghal valaki. Változik egy család élete, ha összeköltözik két generáció, vagy épp a nagyobb gyermekek kirepülnek. Minden változás másképp fog hatni a csoporton belüli emberekre.

Az Élet pont attól szép, hogy a maga törvényszerűségeivel, tudatos gondolkodással tervezhető, de nem állandó. Ezáltal a változás izgalmas, érdekes, s lehet nem mindennapi, különleges. Akár minden nap. Ehhez persze Te is kellesz!

Tedd szívedre a kezed! Hányszor történt olyan esemény az életedben, hogy elbizonytalanodtál, mert hirtelen történt valami, s azt sem tudtad hol a fejed, de a végére minden rendben alakult. Sőt! Jobb lett az életed.
Hányszor tesznek bennünket "kényszerpályára"? Ha mi nem tesszük meg, majd az Élet megteszi helyettünk.

A természet példát mutat nekünk. Az örökkön örökké tartó változásairól.
A jin-jang elmélet, a változó állapot nagyszerűsége óriási lehetőség emberi életünkben. Abban, hogy felismerve a változás izgalmas lehetőségét, mindig megújulhatsz. Fejlődhetsz, tanulhatsz, tapasztalhatsz, ezáltal új emberré válhatsz, s új emberek csatlakoznak melléd.

Az ÉLET a legnagyobb kaland.
Vegyél fel egy hátizsákot, ülj fel a saját életed vonatára és vágj bele, tudatosan, vidáman, görcsölés nélkül.
Ha hiszel magadban, úgy is úgy történik minden, ahogy Neked a legjobb lesz :)

Nincsenek megjegyzések: