2011. szeptember 25., vasárnap

A nőnek időre, a férfinak térre van szüksége: 8.rész.

Minden sikeres emberi törekvés legfontosabb összetevői a megfelelő idő, hely és személyek.
A szerelemben is mindezek fontos tényezők.
Ha a "három lábú székből" csak egy is hiányzik, a boldog párkapcsolathoz vezető út sok vesződéssel jár. Ha kettő, a szerelem beteljesülése csak hiú ábránd marad.


Miért is fontos a megfelelő hely?

A hely, ahol-amiben élünk, a föld elemhez kapcsolódik. A tápláláshoz, az összekapcsolódáshoz, a támogatáshoz, a védelemhez társítjuk.

Környezetünk hatással van ránk. Megfigyelted hogyan hat rád egy kicsiny, zárt hely, vagy egy nyitott, tágas tér? Milyen élmény egy szép kilátást nyújtó hegyről csodálni a tájat? Egy étteremben konyha vagy bejárat mellett ülni sem túl szerencsés. Hatással lehet ránk, hogy nagyvárosban élünk-e, vagy kisebb faluban. Tehát igen lényeges a hely, ahol élünk, ahol megéljük a szerelmet is.

Lakóterünk kialakítása sok szempontból is fontos. A jó csi áramoltatásához tudatos tervezésre van szükség. Mindez kihat egészségünkre, érzelmi állapotunkra, boldogságunkra és persze szerelmi életünkre is.

Milyen ház vagy lakhely kedvez a szerelemnek?
Az ideális helyen bőven van csi. Ez pedig a jó elhelyezkedésben, az egészséges formában, a szabad energiaáramlásban és a meleg, szeretetteljes jellegben nyilvánul meg. Feng shuira lefordítva: a sárkányt, a védelmezőt, az energia helyét, és vizét jelenti.

Legközelebb itt folytatjuk :)

Nincsenek megjegyzések: