2011. február 13., vasárnap

3-as gua számú "fa" elem sorséve: 1-es, Tervezés éve.

Az éved kulcsszavai:

nyugalom, elcsöndesülés, visszahúzódás, magány,
érzékenység, meditáció, belső fejlődés,
számvetés,befele fordulás, belső átalakulás,
tudás tökéletesítése,
akarat próbák, önfejűség,
magányos út, idő, türelem,
tanulás, elvhűség, szigorúság, viták.





Az egyes évben gyakran érezzük magunkat lehangoltnak, csalódottnak. Mivel a tervek és vágyak az előző évben valóra váltak, most érzünk némi ürességet, jövőképünk hiányos lehet.

Ebben az évben nehezebben megy a kapcsolatteremtés, szívesebben vagyunk egyedül. Ismerőseink is nehezebben találnak utat hozzánk, ebben az évben a befelé fordulás jellemző ránk. Úgy érezzük, senki sem ért meg minket, ezért az átlagnál sérülékenyebbek is vagyunk. Túlérzékennyé válhatunk, és inkább ösztöneinkre hallgatunk. Ezért gyakran lesz rajtunk úrrá a félelem, valamint előfordulhat, hogy félreértünk másokat. Döntéseink nem mindig átgondoltak, cselekedeteink hirtelenek, fontos, hogy ezek elkerülésére figyeljünk.

Ebben az évben meg kell tanulnunk alkalmazkodni a helyzethez. Remek időpont az elmúlt évek értékelésére, s arra is, hogy az elkövetkezendő időkre felkészüljünk. Mivel megérzéseink remekül működnek, ez az év alkalmas arra, hogy új távlatok táruljanak fel előttünk, és egy új jövő képe rajzolódjon ki előttünk. A tenni akarás felerősödhet ez által bennünk, de a legbölcsebb most nyugodtnak és türelmesnek maradni. Lehetőleg most ne vágjunk bele új dolgokba, az idő még nem alkalmas rá. Ha mégis megtesszük, apró akadályokkal, problémákkal fogunk szembesülni. Egészségi és anyagi gondok szintén előfordulhatnak. Inkább szellemi képességeinket fejlesszük. A meditálás, jóga, vagy sportolás nagy hasznunkra válhat.

Nincsenek megjegyzések: