2010. október 6., szerda

Ősz-eső, elmélyülés-megtisztulás időszaka 3. Rész.

Az időjárás változása is ráébreszthet bennünket arra, hogy mi is változzunk. Megújuljunk.
Ősszel, talán az eső, a korai sötétedés, vagy akár a hideg miatt az emberek kicsit bekényszerülnek otthonukba. S ez jó. Remek alkalom a családunkkal lenni, barátokat hívni, olvasni, jó filmeket nézni, vagy pl. mint én is teszem, írogatok, elemzéseket készítek, s vele együtt az emberek lelkével foglalkozom.
Észrevehető volt tevékenységem alatt is a változás. Szerencsére egyre többen szeretnének harmóniában élni. Sokan kerestek meg. Volt, aki a blogomon keresztül, vagy más internetes oldalon bukkant rám, s kértek tanácsot, elemzéseket, vagy több évi ismeretség után szánták rá magukat ismerőseim, hogy szembe nézzenek önmagukkal.

Folytassuk hát a megkezdett munkát, együtt, mert hiszem, hogy nincs más út, csak a boldogság, a harmonikus élet.

Boldog leszek-e vagy sem? Ez egy döntés. Szembenézek-e a valósággal, vagy ámítom magam, hogy persze minden rendben van, s úgy is megoldódnak a problémák, maguktól. Idő kérdése, kinek mikor omlik össze ez rózsaszín papírlapokból épített kártyavár. S ismereteim szerint, az meg csak tetézi a bajt, ki milyen tigrammal született. Csak a példa kedvéért. Jelen esetben, a 7-es fém elemmel születtem. „Mint hal a vízben, evickél, állandóan megújul, még a rossz helyzetekben is képes örömre, boldogságra”. Szerencsém van. Ezt kaptam. De pont emiatt vagyok képes mások kezét megfogni, segíteni, tanácsot adni is. Sajnos pl. egy 8-as föld elem, letargiára, depresszióra, elvonulásra hajlamos. Nagyon sok idő kell számára, míg dönt, ha egyáltalán dönt, és ha baj van, nagyon nehezen éli meg. S bizony ez az év, a FÖLD emberek éve. Százalékos arányban az elemzéseim között is jelentős e csoport. Nem véletlen.

Fogjunk újra papírt és tollat. De most nem kérdésekre kell, lehet válaszolni. Hanem inkább egy füzetet, noteszt, naplót, s csak írjunk. Mindegy mit, mikor, s hol vagyunk. Akik már jártak nálam, örömmel, vagy néha szomorúan, de csodálkozva mesélik, nem is hitték mekkora fegyver az írás.
Dátumozzuk meg, még akkor is, ha csak egy sort írtunk. Fűzzünk hozzá kommentet, milyen esemény van épp jelen életünkben, mert így jobban vissza tudunk emlékezni. Bérmennyire furcsa, de még abban is különbség van, hogy papírra vetjük-e szavainkat, vagy a számítógép billentyűit verjük. A grafológia jelentősége mindenki számára ismeretes, de most nem ez a fontos, hanem a tartalom. Nem elég gondolni valamire, de még kimondva is más lesz, nemhogy leírva. S ha csak egy-két nappal nézed vissza, mit írtál, meg fogsz lepődni, adott pillanatban mi járt a fejedben. S hogy 1-2 hét, hónap, esetleg évek múltán? Ha épp vers születik meg benned, írd. Az is a lelkedben zajló érzésekről szól. Vagy ülsz egy parkban és nézed az embereket, s róluk írsz? Tedd. Úgy is arra fókuszál a szemed, ami belül motoszkál a fejedben, arra látsz rá. Család vesz körül otthon, s eközben írogatsz? Ráér a házimunka, bármi, megvár, 5-10 perc nem a világ.

A terápia lényege, hogy kiírd magadból a jót, rosszat, fájdalmat, örömöt, érzéseket. Ezáltal szembesülsz a valósággal. S ha már feltártad, van min elindulni, megoldani.

A következő lépcső, hogy két részre osztod a papírt és igen-nem, jó-rossz, vagy öröm-bánat kategóriákban szavakat, akár egysoros mondatokat írj. Akiknél mély sebeket ejtett az élet, ott bizony a negatív életérzések vannak nagyobb százalékban. S a lényeg, hogy ez átbillenjen a másik oldalra.
Pl.
Jaj, de fáradt vagyok! - Így tudok jól aludni.
Mindig hétvégére romlik el az idő! – Nagyszerű, végre lustálkodhatok, vendégül láthatom a barátaimat.
Ki nem állhatom a szomszédokat! – Békés emberek, nem kell velük foglalkoznom.
Összetörtem a kocsit! – Még jó, hogy nem esett bajom.

Álmok. Ezt szeretem a legjobban. Ágyad mellé is tegyél egy füzetet, tollat. S hogy néha miket álmodunk? Ha felébredsz, felriadsz, s nem írod le azonnal, az agyad 80-90 %-ban törli. Elfelejted. Pedig az álmok a legfontosabb részünk. A tudatalattid éber, figyel, nem lankad. Nagyon ritkán emlékezünk vissza.
Az már egy másik történet, ki, mivel magyarázza az álmokat. Előző élet, több dimenziós létezést, stb. Lényeg, a lényeg.

Csak buzdítani tudok mindenkit. A mai napig irkálok. A tv-t be sem kell kapcsolnom, elég jól szórakozok magamon, miken tudtam fennakadni régen. Egyáltalán milyen problémáim is voltak? Ami akkor gondot okozott, mára már eszembe sem jut. Automatikusan fordít az agyam, „jóra”.


Veled mi történt mostanában? Kivel beszélgettél egy jót, úgy igazán? Szépet álmodtál?
Megosztanád velem is?

Nincsenek megjegyzések: