2010. szeptember 13., hétfő

Ősz-eső, elmélyülés-megtisztulás időszaka 2. rész

Az előző részben remélhetőleg sokan fogtak papírt és ceruzát, hogy egy kicsit elemezzék, hol is van az a kis harmónia? Senki előtt nem kell megfelelni, nincs osztályzat, magunknak teszünk CSAK szívességet, ha végre tisztán lássunk. Ez egy időutazás, saját magunk megismerése, feltérképezése, hol is vannak azok a fránya blokkok, ami miatt nem tudunk minden egyes életterületen sugározni.

Egyik legfontosabb feladatunk, hogy egész lényünk, testünk – lelkünk – szellemünk, életünk minden területén, rendet teremtsünk.
Testünk helyes működéséhez megfelelő táplálékra van szükség, megfelelő időben és mennyiségben. Még fontosabb, hogy elsősorban gondolatainkat szabályozzuk, építő módon gondolkodjunk. A destruktív gondolatok romboló hatásúak, magunknak ártunk ezzel. Legfőbb feladatunk pedig az, hogy a teremtéssel harmóniában gondolkodjunk, érezzünk, beszéljünk és cselekedjünk. S ha elérjük a harmónia állapotát, betöltöttük élethivatásunkat, elértük a tökéletesség állapotát.

„A boldogság abba a házba lép be, ahol jókedv uralkodik.” Japán bölcsesség

Talán jól gondolom, sokan kapják fel fejüket, hogy hol is van erre idő, arra, hogy foglalkozzak magammal ebben a felgyorsult világban, ahol küzdeni kell az idővel, a karrierrel, a családdal és hajtani kell a pénzt.
Magam körül, jó látni, hogy egyre több ember ismeri fel, a boldogság nem a házakban, szőrmebundákban, extra utazásokban rejlik. Ők már rájöttek, hogy a pénz felhalmozása csak pillanatnyi élvezetet okoz. Persze ez nem azt jelenti, hogy ezeket a dolgokat toljuk el magunktól, csak ne ez legyen a legfontosabb az életünkben. Örüljünk annak is, ha van jó társunk, ha vannak igaz barátaink, szerelmeink, akik elkísérnek életünk egy-egy életszakaszán. Legyünk hálásak, boldogok, de ne tulajdonítsunk nagyobb jelentőséget, mint ami.

Az életünk megváltoztatásához soha nincs késő! Talán most jött el annak az ideje, hogy az elméleti felismerést gyakorlati megvalósítás kövesse. Ne hagyd, hogy bárki is eltántorítson utadról! Ne tekintsd vereség, kudarc jelének, ha hírtelen megváltoznak céljaid! Mindez, amit eddig átéltél, gondoltál és elértél, ahhoz volt szükséges, hogy olyanná válj, amilyen mára lettél: nyitottá az újra, fogékonnyá az élet lényeges dolgaira, és készségesnek arra, hogy jó úton indulj el. A szabadság dimenziója veszi kezdetét azzal, hogy a hamis terhek hatalmas köveit dobod le magadról. Az elengedéshez az kell, hogy ne csak megismerd, hanem meg is ítéld magad. Gondolataiddal teremted meg az életedben az okokat. Az vagy, ahogy gondolkozol. Vizsgáld meg a mindennapokban, hogyan válnak valóra a gondolataid.

Ahogy változol, úgy változik meg körülötted is minden. Ne ijedj meg, ha nem értenek a körülötted lévő emberek, akár a munkatársak, barátok, család. Nem elképzelhetetlen, hogy fergetegesen felfordul körülötted minden. Megnyugtatlak. Sok álca barátot sodort el az élet tőlem, nem egy munkahelyen kezdtem már újra az életem. Az otthonom is más lett. S még a családommal is jelentősen megváltozott a kapcsolatom. Eleinte rémisztő volt, hogy úgy éreztem, egyedül vagyok. De, mivel kitartottam az elképzeléseim mellett, lett egy új életem, felfogásom, lakásom, barátaim, s egy boldog családom, egy új arcom. Van, akinek nem tetszik, de én élvezem, azt, ami most van. Hogy folyamatosan csupa jó dolgok történnek velem. Jó felébredni egy Csipkerózsika álomból. Ennyit rólam, most viszont Te jössz!
Újabb munka magaddal, s a kérdések, melyekre próbálj válaszolni, hogy tovább haladhassunk lélekutazásban:

.Milyen helyzetekbe kerülök ismétlődően? A magánéletemben, és a hivatásomban, munkámban?
.Milyen problémák bukkannak fel ismételten?
.Milyen kérdések vetődnek fel többször?
.Milyen csalódásokat kell gyakorta átélnem?
.Mely területeken érem el a legnagyobb sikereket?
.Milyen célokat érek el könnyen?
.Milyen állandó, elérhetetlennek tűnő céljaim vannak?
.Milyen gondolatok uralkodnak az életemben?
.Vannak visszatérő álmaim?
.Mit várok a jövőtől?
.Mitől tartok?

Ne siess, ne kapkodd el! Megvárunk! S aztán megyünk tovább. Veled együtt!

Szép napot!

Nincsenek megjegyzések: