2013. január 22., kedd

H I T.





Fontos, hogy legyen hitünk? Hogy higgyünk valakiben, vagy valamiben?
S ha elveszítetted, vagy legalábbis felismered, hogy hadilábon állsz a kérdéssel - mit teszel érte, hogy újra visszaszerezd hitedet?

Nincs olyan Ember, kinek ne lenne HITE.
Mert hiszünk magunkban, ISTENBEN, bizonyos eszmékben, általunk felállított és fontosnak vélt dolgokban, célokban, emberekben, s milliónyi másban.
A meggyőződés, a HIT, egy olyan alappillére életünknek, mely mozgásban tart, ÉLTET, erőt ad nap mint nap.









Milyen jó érzés úgy felkelni, hogy hiszek valamiben.
De mi van akkor, ha elvesződik a HIT, bizonytalanná válunk?
S miért is?
Ez is az a fránya MÚLT.
A beidegződések, a fel nem dolgozott sérelmek, rossz tapasztalat, hogy mások által befolyásolttá válunk, de legfőképp SAJÁT MAGUNKBAN NEM HISZÜNK.
Nem hiszünk abban, hogy sikerre viszünk egy tervet - mondjuk egy cégnél, munkahelynél.
Igen - időnként jönnek a problémák.
De a PROBLÉMA A BARÁTUNK - arra való, hogy megoldjuk, mert általa tanulunk, okosodunk, fejlődünk. S ha sikerül - egy fokkal feljebb mehetünk a tapasztalás lépcsőjén.
Nem baj, ha időnként elbizonytalanodunk. A baj akkor van, ha nem ismerjük fel, s újra és újra görcsbe rándul gyomrunk.
Ha a magánéleti hitünk is romba dől, ez is csak azért van, mert a múltbéli megélt, talán fel nem dolgozott "emlékek" még ott lappangnak bennünk.
Dolgunk van vele.
De mivel mások miatt jön elő a reményvesztettség, mi lenne, ha úgy fognánk fel, hogy nem haragszunk a másikra. Hiszen ő, ott, abban a helyzetben, nem téged bánt, csak egyszerűen nem azon a szinten van, hogy veled együtt tartson - barátságban, szerelemben, vagy családon belül is.....bizonyos helyzetek megoldásában. Ezért kár és felesleges okolni, bántani, csak saját magunknak okozunk ezzel rossz pillanatokat.
Fontos lehet a KOMMUNIKÁCIÓ - jó értelemben véve - igencsak hasznos eszköz.
Kimondani, megosztani véleményünket, a közös nevezőre hozás, megoldást találni a probléma forrására.
Na de persze kell egy nagy adag bátorság, hogy szembenézzünk a puszta ténnyel - s hogy fel is merjük vállalni a külvilág felé.
AKI MER, AZ NYER.

Szeresd magad és felebarátodat - legyen hited önmagadban és másokban, az álmaidban, a céljaidban, bármiben, mert HIT nélkül létezni olyan, mint talajt vesztetté válni.







Nincsenek megjegyzések: