2012. december 2., vasárnap

Tél kezdete a kínai asztrológiában.


A Hsia hónapok besorolása szerint - ugyan úgy, mint a nyugati asztrológiában -4 évszakra bontja az évet.

A TÉL  hónapjai is 3 zodiákus jeggyel bírnak:
- Disznó (víz elem) november 7-8- december 7-8.
- Patkány (víz elem) december 7-8 - január 5-6.
- Bivaly (föld elem) január 5-6 - február 4-5.Mint tudjuk a kínai asztrológia szerint az év vége NEM december 31-én ér véget.
A tavasz beköszönte minden évben más időpontban van. A kínai újév, vagy más néven holdújév, holdfázisokhoz kötődik – a téli napforduló utáni második újhold napján kezdődik, és tizenöt nappal később, teliholdkor, fejeződik be. A mi naptárunk szerint a kínai újév február 4-éhez legközelebb eső újhold napján van, amely általában január 21-február 21 közé esik. Ez évben  Január 23-a volt a kínai újév első napja, amely a kínai horoszkóp szerint a SÁRKÁNY évének kezdete volt, és február 9-ig tart. Február 10-vel belépünk a KÍGYÓ évébe.
De addig még van 3 hónapunk.
Van még időnk magunkon dolgozni.
Sorséveink alakulását részben az adott személy guaszámai is meghatározzák, tehát hogy milyen "keretek" között érdemes mozogni.
De a tudatos gondolkodásnak itt is nagy jelentősége van.
Annak, hogy felismerjük lehetőségeinket, s hogy célzottan haladjunk az előre meghatározott tervek sikeres megvalósításában.
Minden "elemre" másképpen hatnak az adott év energiái.
Ez évben - a Sárkány évében - a tűz elem volt meghatározó.
De.
Ez nem mindenki számára jó, vagy kedvező.
Valakinek lehet "támogató", kedvező, feltöltő, mert mondjuk ő is tűz elemű, vagy a föld elemnek támogató energiája még,  de ugyanolyan arányban lehet rossz, kedvezőtlen, korlátozó, pl. ha valaki víz, vagy fa elemű.
Ezért van az, hogy éveink mindig más és másképp alakulnak. Energiák határozzák meg, befolyásolják, korlátozzák, vagy épp támogatják az adott sorséveinket.
Az, hogy ki mennyire tudatos, látja, ismeri fel, hogy cselekedni kell, és hogy hogyan - abban lehet segítségére az asztrológia tudománya.
Az ősi tradíció valós, számításokon alapuló több évezredes tudomány.
Nem ezotéria, és nem kuruzslás.
Érdemes elmélyedni a jegyzetekben, írásokban, és megfigyelésekben.

Nincsenek megjegyzések: