2011. október 5., szerda

A nőnek időre, a férfinak térre van szükséges. 10. rész.

Mi minden is szükséges, hogy szerelmi életünk boldog és harmonikus legyen?

Az érzelmi szálak fontossága nem kérdés. A háló szoba és a konyha fontosságáról az előzőekben beszéltünk.

Mit tehetünk még?

Kínában úgy tartják, hogy a szobanövények és a virágok fokozzák a szerelmet, ezért gyakran javasolják, hogy helyezzünk friss virágokat vagy szobanövényeket a ház, lakás bizonyos részébe, a "szilvavirágsarokba".


A növényeket mint "házasságközvetítőket" képzeljük el.
Mint tudjuk a virágok jellegzetes illata közvetlenül hat érzelmeinkre. S pont ezért használjuk is gyakran illatokat az érzelmek fokozására vagy felkeltésére, de itt kerülni érdemes a túlzásokat.

Ami még fontos lehet.
Felhalmozások idejét éljük. Szeretjük magunkat jó sok, talán még feleslegesnek mondott tárggyal is körülvenni. Nincs annál rosszabb, mint telezsúfolni lakásunkat, s ezáltal nem hagyunk elég helyet sem magunknak, sem a csinek.
Természetes, hogy díszítünk és dekoráljuk otthonunkat, de csak módjával. A kevesebb néha több elve megfontolandó.

A tükörrel óvatosan bánjunk. A tükrök hamis képeket és benyomásokat szülnek, félrevezetik az elmét, és zavart teremtenek. Hálószobába tenni kifejezetten tilos."Bevonzza a harmadik személyt". De nyilván nem tükröt hibáztatjuk, ha valami baj történik. A tükör nagyon jó eszköz, bizonyos helyek nagyítására, növelik a fény mennyiségét, nagyobbnak látjuk a teret, stb.

A színek is hatnak ránk. A régebbi írásokban erről olvashatsz bővebben.
A szerelem színeit alkalmazva (fehér, rózsaszín - mint a szilvafa virága, és a piros) különbséget tehetünk a világos színekkel, melyeket akkor alkalmazzunk, ha a jang erősítése szükséges. Ha jin erősítése fontos, akkor a sötétebb árnyalatokkal dolgozzunk.

S mi lehet még?
Legközelebb folytatjuk :)

Nincsenek megjegyzések: