2011. október 8., szombat

A nőnek időre, a férfinak térre van szüksége. 11. rész.

Otthonunk lakályossá tétele nem csupán szerelmi életünk miatt fontos.
Kell egy hely, ahol elcsendesedhetünk, ahol a hétköznapi rohanás után megpihenhetünk, töltődhetünk, ahol a családunkkal, barátainkkal meghitt perceket tölthetünk, s persze kedvesünkkel a legintimebb gyönyöröket megélhetjük.Térrendezés szempontjából vizsgáljuk meg, mitől is lesz lakásunk otthonos és meghitt?

A legtöbb esetben ilyenkor a látványra gondolunk. Pedig a ház csi-je a formától és elrendezéstől függ.
Lehet, hogy egy lakás drága és különleges bútorokkal van tele, mégis egy egyszerűen, de otthonosan berendezett térben érezzük jól magunkat.

Nem szerencsés a túl sok részre osztott, szétdarabolt ház, rossz helyen, nem megfelelő nagyságú ablakokkal. Egy ilyen házban - megreked az energia, a csi.
A jó energiaáramláshoz kellő hely kell.

Berendezésnél az egyensúlyt, és egyszerűséget tartsuk szem előtt. Sok esetben túlzsúfoltság miatt nem áramlik az energia - érdemes csínján bánni a dekorációval.
Időközönként szó szerint, de vegyük szemre lakásunkat. A benne lévő bútorokat, dísztárgyakat, s elgondolkodni - valóban szükség van mindezekre?

A ház mérete összefügg a benne lévő energia sűrűséggel - hány ember él egy adott helyen. Egy nagy házban sok esetben, minden ízléses dekoráció ellenére, de "hideg" érzet marad.

Otthonunkban legyen sok egészséges növény. A növények termelik, megtisztítják, semlegesítik, összekapcsolják az energiát.

S ami fontos.
A jin és jang egyensúlyára figyeljünk oda.
Egy érdekesség:
A jang energiával teli házban, ahol túl sok világosság van, túl nagy ablakok vannak, az ott élő ember lehet könnyen alakít ki kapcsolatokat, de tartós viszonyokat nem.
A jin energiával teli házban, tehát ahol túl sötét és zárt a ház, lakás, eseménytelenség és a külvilággal való kapcsolódás hiánya uralja, mindenfajta jó és rossz kapcsolat hiányát eredményezi.

Mi lehet fontos?
- Házunk mögött védelmező téridom legyen.
- Ház formája egészséges legyen - lehetőség szerint ne legyenek térhiányok.
- A ház, lakás energiája szabályos, bőséges legyen. Se gyors, se lassú.
- Jin és jang energiák egyensúlyban legyenek.
- Konyhában ne legyen viszály. (mosogató és tűzhely ne álljon egymással szemben)
- Az ágy mögött legyen tömör fal.
- Hálószobánk ajtaja legyen látható az ágyból.
- Lehetőség szerint ágyban fekve, a főbejárat előttünk legyen, ne a fejünk mögött.


Ha ezek a feltételek adottak, minden esélyünk megvan a szerelemre és szeretett teljes kapcsolat kialakítására, megtartására.

A mesének nincs vége.
Megfelelő személy - megfelelő idő.
Ezzel folytatjuk :)

Nincsenek megjegyzések: