2011. január 3., hétfő

Öt Változó Állapot részletezése - Föld Elem 4. rész.

A soron következő részletezésünk a Föld Eleme. A mai írásom kissé hosszúra sikeredett, de mivel a legtöbb elemzésem a Föld típusú embereket érintette, egy kis emlékeztetőül szánom ezt most nekik.

A FÖLD Változó Állapota

2-es, 5-ös, 8-as

Értelem, tisztesség, meggondoltság jellemzi őt. Az adott problémát feltérképezi, megérti, pontosan mindent leír, és minden papír, amelyre ír, precízen meg van számozva, esetleg be is karikázva. Mindent szeret megérteni. Számára csak azok a dolgok működnek, amelyeket az agya egyszer felfogott. Ez bizonyos szempontból pozitív és negatív is lehet. Az értelmet Európában díjazzák, Keleten annyira nem. Mivel okos hamar megérti a mondanivalót, sőt a Földies ember magas intelligenciája miatt képes rejtett összefüggések meglátására, így ez nem lesz számára kihívás, tehát félreteszi a könyvet. A belső tapasztalás hiánya miatt azonban, valójában semmit sem értett meg annak mélységéről. Rájön, hogy igazából nem kell végigjárni ezt az utat, mivel a könyvben található sok gyakorlat csak azoknak való, akik nem olyan okosak, mint ő. Az ilyen típusú embernek mindig jól esik egy olyan tanítómester, aki néha erélyesen neveli őt. Kitartásuk bizonytalan, mert megértésük függvénye.



A családon belül például ők a nagyszülők. Azok a diszharmonikus földi befolyás alatt álló nagyszülők, akik úgy gondolják, hogy már semmit nem érhetnek el az életükben, már nincsen semmi olyan, ami igazán érdekelné őket, és amúgy is túl öregek és betegek ahhoz, hogy elérjenek dolgokat. Ők hirtelen befásulnak, nem a Fa értelmében, hanem csak intellektuálisan követik már az eseményeket. Ezért a túlzott Föld típusú ember nem a jelenben él, hanem a múltban, vagy a jövőben. Erősen jellemző rá az aggódás, töprengés, illetve az álmodozás, a belefeledkezés a múltba, az emlékezés. Ez az energia szétszóródásához, kiszáradáshoz vezet. A Föld embere megszállottan tud egy bizonyos dolgot végezni, de mint tudjuk a megszállott emberből pont az hiányzik, amire ő annyira vágyakozik, a tapasztalat. Aki egyszer megtapasztal valamit, és abban otthon van, azután már nem akarja jobban megérteni. Ha valaki érti, hogy hogyan működik a szerelem, attól még nem történik semmi. Ha viszont egy Földies embernek problémái vannak hasonló dolgokkal, intellektuális úton próbálja megoldani azokat. Ő az, akinek annyira nem őszinte önmagával szemben, hogy nem hajlandó elfogadni a saját érzelmeit, ezért intellektuális magyarázatok tömkelegét szüli, és nagyon okosan mindent megmagyaráz. Ha a megfelelő időben megkérdezzük, hogy boldog-e, akkor sírással válaszol a kérdésre, annak ellenére, hogy előtte a boldogságról, biztonságról prédikált. Ez volt a diszharmonikus Föld.

A harmonikus Föld nagyon jó: odamegy, megfogja, megnézi a dolog elejét, megnézi a végét, feltérképezi lehetőségeit és már csinálja is. Körültekint és felhasznál. Ilyennek kell lennie egy szülőnek, amikor gyermeke sírásakor megnézi a lehetőségeket, hogy mi lenne a gyereknek a legjobb. Ezért a Föld tud önzetlen lenni.

A bölcsesség is egy földies dolog. Általában kétféle bölcsességet különböztetünk meg a keleti rendszerekben, amelyeket két külön szó jelöl, a tibetiben például a tab és a serab. Az egyik intuitív, női bölcsesség, a másik pedig intellektuális, férfi bölcsesség. Az egyik a tapasztalatokból, a másik az agyból jön. Az utóbbi megért mindent, átlátja a szituációt, és látja, hogy mit kell tenni. A női bölcsességnek nem kell megértenie mindent, csak ránéz, és rögtön tudja, hogy mit kell tenni, és teszi is azt. Például éjjel sír a gyerek, és mind a két szülő fáradt. A férfi végiggondolja, ha még háromszor fog sírni, akkor már biztos nagyon éhes. Végiggondolja, ha már úgyis itt fog sírni egész éjjel, akkor inkább megeteti, és a probléma megoldódott. A nő e helyett egyszerűen feláll és megeteti. Végül is ugyanaz lesz az eredmény, csak az egyik egy kis kunkoron keresztül jutott ugyanoda, míg a másik pedig ment, és megoldotta a problémát.

A Föld típusú embernek, mivel nagyon erősen jellemző rá a nedvesség, a gyomor és a lép túlzott működése, ezért a szíve és a veséje hamar kimerül. Fiatal korban az ilyen ember teljesen egészséges, sajnos bizonyos kor után azonban erős energetikai kimerültség jellemzi. Ennek oka, hogy nagyon erős a felső központ, a fej működése, és az alsókból húzza fel az erőt. Vese és szív elégedetlenségek jellemzik szinte mindegyikőjüket. Bátor, erős, de szórakozni is szeret. Nem agresszív, csak ha bántják. A Föld serkenti a gondolkodást, találékonyságot, és növeli a döntésképességet.

Jellemző kérdés a Föld típusú emberhez: Miért félsz a boldogságtól?

Nincsenek megjegyzések: