2013. április 6., szombat

Életképek munkáimból - Anya és Fia kapcsolata.

Milyen is egy jó energia képlet?

Az alábbi kép egy anya-fia energia kapcsolatát ábrázolja.
Egy kis magyarázat, hogy értsétek az energiák egymáshoz való viszonyát:
Vannak MEGERŐSÍTŐ, KORLÁTOZÓ, ÉS  GYENGÍTŐ energiák.
Jó esetben ezek az energiák, akár mind a három is, de léteznek, s a két ember guaszáma, a karakterszáma és az energetikai száma között, egymással kölcsönhatásban vannak. A legfontosabb a MEGERŐSÍTŐ - vagyis tápláló energia. A KORLÁTOZÓ energia sem feltétlen rossznak számít, hiszen vannak olyan tulajdonságaink, melyekhez pontosan erre van szükség. Pl. kimondottan jónak számít, ha a tűz elem korlátozza (megolvasztja) a fém elem keménységét. A gyengítő energiák - már a szóból is pontosan értelmezhető - az egyik ember energiájával "gyengíti" a másik embert, úgymond "lefogja". Sajnos ez nem túl szerencsés. Akkor nevezünk egy összehasonlító képletet jónak, szerencsésnek, ha a két ember között az energiák KÖLCSÖNÖSEK, KIEGÉSZÍTŐ jelleggel bírnak...úgy mond oda-vissza áramolnak.



De mit is jelent ez az ábra?
Azt hiszem ez számotokra is egyértelmű.....ez a képlet nagyon nem szerencsés.
Nem véletlen keresett meg a felnőtt férfi "gyermek".
Szinte gyermekkoruk óta nem volt jó viszonyuk. Olyan, mintha azt mondanánk, hogy valahogy nem volt semmi, csak él, létezik egymás mellett két ember.
De egy családi kapcsolatban ilyenkor nem mondhatjuk, hogy vedd a kabátot és viszlát.
Még szerencse, hogy nem párkapcsolatról, vagy munkahelyi kapcsolatról beszélünk....mert ebben az esetben igen hamar "törésre" kerülne a két ember kapcsolata.
A teendő ebben az esetben az ELFOGADÁS,  a SZERETET,  HÁLA.
Elfogadom, és megköszönöm, mint gyermek hogy édesanyám a világra hozott és segítette eddigi utamat. Szeretem őt úgy, ahogy van. Hálás vagyok az eddig tőle kapott dolgokért. És nem bántom őt, azért, amit nem kaptam meg, vagy amit nem valósíthattam meg az életemben.

 

"Hogy ezt miért nem tudtam előbb? Mennyi mindent csináltam volna másképp? De nem bánom, még annyi mindenre van időnk." Soha nincs késő feltárni a problémákat és újratervezni életünket.

A szeretetet nem lehet kiharcolni, kierőszakolni. Az vagy jön, vagy nem.
A felmerült problémák a két személy között is felnőtt korban jöttek ki...mikor már kellően "érezhető" volt a szinte semmi, közömbös állapot.
Ami érdekes ebben az esetben, hogy a tényfeltárás után, mint egy súly, egy teher esett le a "gyermekről"....hiszen most már nem keresgéli tovább az okokat, a miérteket, nem megy bele már több vitába, nem bántja az édesanyját..... a puszta megértéssel blokkok szabadultak fel, s a kapcsolat átbillent a szeretet felé. S ezzel a legnagyobbat tette. Átminősült a kapcsolat. A "ho'oponopono módszer" fantasztikus segítség az ilyen esetekben. 


S mint mindig, most is, újra találkoztunk egy idő után.
Elmesélése alapján az első reakció a hárítás volt, a kudarc, a fájdalom, hogy neki miért ez jutott részül. Aztán feldolgozásra kerültek a problémák. Megkönnyebbült. Elengedte az összes sérelmet..s helyébe már a szeretet lépett. Nagyon sokat javult kapcsolatuk....sokkal többet hívja, keresi, és látogatja meg édesanyját. S a felesleges viták helyébe - kellemes beszélgetések és a megértés került. 




Nincsenek megjegyzések: